carnavalsmisPrins Bart den Twidde zei het al in zijn overwegingen. “Gullie hed ók heel we missen gemist denk ik “. De kerk in Alphen was voor een deel gevuld met voor de zaterdag een bont gezelschap. In het kader van 55 jaar Struivenbakkers was er deze keer voor het eerst in de geschiedenis van carnaval Struivenlaand een carnavalsmis. Het fiorettikoor speciaal verkleed met de gebruikelijke muzikale ondersteuning. Maar ook de kapel van de Struivenbakkers liet luid en duidelijk van zich horen. De lieve Heer zal zich ook wel gedacht hebben: “Fistje nie ?” Maar goed ondanks de altaarnozems Dirk – Jan en jawel de Kees ( Vromans voor de zekerheid) die van pastoor Paes bij aanvang van de dienst al de generale absolutie kregen als onwennige misdienaars, was het een mooie en inspirerende dienst. De Prins was in zin overwegingen net zo spitsvondig als in zijn vroegere semmels, maar dan wat meer ingehouden. Hij bracht op ludieke wijze toch het dak van de kerk ter sprake en had wijze worden over het feit dat geluk niet te koop is. Alhoewel: “…. Agge carnaval nuchter bekèkt… “zei hij. Sterk ook dat hij een lans breekt voor mensen die het minder dan wij hebben. Tot slot werd pastoor Paes onderscheiden met panneke en schild dus die hoort er nu ook helemaal bij. Arthur Bernaerts kreeg het “laatste “woord. “Aanvaard elke nieuwe dag als een geschenk als een gave en zo mogelijk als een feest.”Toepasselijker konden zijn slotwoorden niet zijn. Alhoewel pastoor Paes mocht toch vanwege de wegzending met zegen nog even een Limburgs advies mee geven. “Neet te laot en Neet te zaat”.

Echter een herder voor zijn schapen toch. Het was een ludiek en prettig gebeuren met keurig officieel misboekje en extra collecte uiteraard. Misschien toch weer een traditie geboren ??

Wim Pijnacker

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!