STRUIVENCONCERT ALPHEN SURPRISEPARTY.

Allang geen simpelweg concert meer zo’n struivenconcert en sleuteloverdracht. Een werkelijk avondvullend programma met zeer verrassende en leuke optredens. Naast de gebruikelijke klanken van Harmonie Vlijt en Volharding was het podium veelvuldig bezet met allerlei optredens. Om te beginnen de raden van elf en burgemeester Nuijten met zijn adjudant Jaon de Afrikaon. In verband met de sleuteloverdracht had hij zich weer in dezelfde outfit gehesen als op de foto in het carnavalsblad.

Spitsvondig als vaker tijdens de carnaval had hij ook een heel bijzondere “onderscheiding”voor Arthur Bernaerts de voorzitter van de jubilerende struivenbakkers.Omdat Arthur met Bavaria had onderhandeld sponseren die blikjes 0,0 alcohol bier, die onder andere door de burgemeester bij aanvang van de optocht uitgereikt worden. Nuijten was zeer ingenomen met het goede initiatief om het alcoholbeleid dat ook op basis van nieuwe wetgeving nog eens stevig te ondersteunen. Daarom hulde en een vetleren onderscheiding voor de voorzitter. Ook werden de Struivenbakkers met een officiële oorkonde supporter van Cittaslow. Nuijten kon het even niet laten om aan te geven dat doelwitten zoals burgemeesters en ambtenaren wel heel makkelijk zijn. Zonder deze zouden semmels veel minder inhoud hebben. Zelf mocht hij nu hij voor de tweede keer opa wordt een circuit afleggen langs de obstakels zoals bloembakken bomen en … Na het circuit snel afgelegd te hebben kreeg hij een oorkonde als gediplomeerd opa. Na de sleuteloverdrachten, de uitreiking van het jaarlijks cadeau aan de jeugdprins en het hijsen van de vlaggen kon het informele deel van start gaan.

DÉ JOHAN , Onderhand niet meer weg te denken zo’n man. Alles praat hij aan elkaar en dat zittend op een hoge empirestoel. Gelukkig kon hij later los als DJ want echt stilzitten is hem niet gegeven.

Vlotjes praatte hij alle programmaonderdelen aan elkaar. Van de Alte Kameraden van V&V tot de Free style danseressen uit Gilze. Ja Johan waarvan er ook vier uit Alphen kwamen. Diverse snelle en uitdagende dansen werden door de avond heen gepresenteerd. Afgewisseld met inderdaad muziek van V&V Maar …. Ook door bijvoorbeeld de Boa Sorte die ook tijdens de optocht te zien zal zijn. Flitsende kleding en zeker een mooi staaltje percussie wat zij soms met gelegenheidspelers brachten. Mooi en vernieuwend.

DE VROUWKES

concert2die later op de avond een soort poppen/marionetten/danseressen act opvoerden waren ook zo’n leuke verrassing. Zelf veel plezier hebbend in het acteren met een act die al vaker elders beproefd is maar altijd weer hilarische situaties oplevert. Hier en daar viel er een steek en was de handvoering niet geheel zoals bedoeld, maar daarom juist niet minder komisch.

DE RAADSLEDEN onder leiding van voorzanger hadden het ook weer helemaal voor elkaar. Zingen en dansen tegelijk is een kunst apart. Zeker als je vliegbewegingen en zwembewegingen moet combineren kom je wel eens in de knoop. Maar ach ook hier gold weer dat het plezier de boventoon heeft en dus weer een mooie aanvulling op en invulling van het programma.

SISTER ACT

concert1was hét spektakel van de majorettes later aangevuld met de minirettes. Goed voorbeeld doet goed volgen en dus was Theater Scheveningen even in Alphen geland. Op z’n minst net zo enthousiast en uitbundig als de professionals was het podium een wirwar van zwart/ wit en een tintje bruin met twee furieus muzikale nonnen voor de muziek en zang. Twee collegaatjes die in de zaal aanwezig waren in feestelijke pijen konden zich niet meer bedwingen en stormden naar voren om ook mee te dansen.

En DE HARMONIE

concert3de speelde lustig door met de ene na de andere bestseller. Het publiek kletste en buurte en nam uiteraard het nodige vocht tot zich om dat kletsen mogelijk te maken.

FRANSKE moest er toch weer even bij gehaald worden deze avond. Want hij was de leverancier van de instrumenten die het gelegenheidsorkest nodig had. Een formeel gekleed orkest werd aangekondigd door concertmeester Jos Roovers. Hij vertelde dat de instrumenten gestolen waren en dat ze nu dankzij Frans toch op aangepaste wijze konden musiceren. Allen voorzien van een fietspomp kon toch het concert gegeven worden. Dat pompenist Mark de Vuijst een einde maakte aan zijn pomp mocht niet tot problemen leiden. Hij stampte er gewoon gezellig mee door.

Tot slot nog JOS,JOHAN,JAN EN TON, met hun fiets act en meezingnummer nadat de zaal al geoefend had met een “meezingcafë “op de melodie van aan het strand stil en…, of iets wat daar zeker op leek. Leuke vondsten trouwens, kon het formele afgesloten worden met dankwoorden van onze Prins Bart dén Twidde. Met Ons Kë sloot V&V hun bijdrage af en konden de DJ’J J&J weer actie ondernemen. Tot hoe laat ??? Geen idee, maar dat stikt niks als het gezellig is…

Wim Pijnacker

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!