Het belooft een “zwieperende” editie te worden

 

“Jong Talent”

Vorig jaar is deze categorie in het leven te roepen. CS de Struivenbakkers hebben in overleg met Alphen Vooruit, het Bouwerscollectief en de omliggende dorpen dit uitgevoerd. Deze categorie heeft de naam ‘Jong Talent” gekregen. Deze categorie moet een overbruggingscategorie gaan vormen tussen de wagenbouwers uit de jeugdoptocht en de praalwagenbouwers van de grote optocht. De laatste jaren is gebleken dat door te gaan met bouwen na de basisschool veelal stroef verliep. Enkele voorwaarden voor deze categorie zijn; tot 16 jaar (muv. de bestuurders) en er mag gemotoriseerd voortbewogen en bewogen worden. Het aantal deelnemers in deze categorie is behoorlijk toegenomen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Ook het aantal praalwagens is weer toegenomen. Het totaal komt op acht deelnemers, dit inclusief het buurtschap RaBaSta, die wederom acte de présence geven.

 

Opstellen zoals vorig jaar

Net als vorig jaar stelt de jeugdoptocht op in de Beukenlaan. De rest stelt op in de Schellestraat. Om 13:00 uur rijdt het eerste deel van de optocht op vanuit de Schellestraat naar het gedeelte van de Goedentijd tussen Beukenlaan en rotonde. Van hier vertrekken we om 13.30 uur Alphen in over de Goedentijd, Raadhuisstraat, Baarleseweg, Engelbertstraat en Stationstraat, om bij Café Welkom de optocht te ontbinden.

 

Alcoholvrij:

noalcZoals gebruikelijk, de laatste jaren, is de optocht weer alcoholvrij. Het is de deelnemers niet toegestaan alcoholische dranken bij zich te hebben en te gebruiken. Bij overtreding wordt deelname ontzegd en wordt de gehele groep uit de optocht verwijderd. Dit vloeit voort aan de voorwaarde die verstrekt is door de vergunningverlener aan de optocht; De gemeente Alphen en Chaam. Tevens zal de politie bij alle bestuurders een blaastest afnemen.

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!