11-11 Bal 2015 – 2016,

PRINS BART DEN TWIDDE!!!

VOOR HET DERDE JAAR OP EEN RIJ, HEBBEN WE BART WOUTERS BEREID KUNNEN VINDEN OM DE ROL ALS PRINS VAN STRUIVENLAAND OP ZICH TE NEMEN.

Op zondag 8 november hebben wij weer onze jaarlijkse bekendmaking van onze jeugdprins/es voor jong struivenlaand en de prins voor de grote raad. Dit alles vond plaats achter in de zaal van restaurant Den Belhamel. Nadat de zaal was aangekleed met ballonen, vlaggen en wimpels van de Struivenbakkers, Alphen Vooruit en de muziek en lichtinstallatie van dj Kiske waren we er klaar voor. Vanaf half drie liep de zaal al gezellig vol, en om 15.11 uur konden we beginnen met het officiële gedeelte. Nadat de voorzitters Arthur en Gust iedereen welkom heette werd het toch wel spannend. Er werd een grote kartonnen doos met een groot vraagteken binnen gebracht, maar wie zou daar toch in zitten? Want dit jaar heeft Alphen Vooruit pas op het allerlaatste moment de rollen verdeeld. Na het optillen van de doos kwam daar Jeugdprinses Marit onderuit. Zij zal dit jaar de carnaval gaan leiden voor de jeugd, en mocht meteen haar hofdames, nar en raad voorstellen. En tevens haar motto bekend maken.

Het motto van de jeugd is: We loate ut goan !!

Na een rondje hossen werd de grote raad door de Adjudant naar het podium gefloten. Daar stond iedereen dan, zonder cape en zonder steek. Het woord was aan de Adjudant en hij zette als eerste de raadsleden die ooit al prins zijn geweest aan de kant, want die worden het niet zei hij. Intussen werd er een mini kraantje binnen gereden, want we moesten diep genoeg graven voor een nieuwe prins.
De ene na de andere raadslid passeerde de kraan maar vielen toch af.
Totdat…… er een nieuwe in het rijtje overbleef.
Wie is dat…? Zou hij……? Misschien wel……?
Ja, dat was Mark en hij zette menig persoon op het verkeerde been met zijn antwoorden. Maar toch koos hij voor de raad.
Wie dan???
Gewoon tien blokken voor de kraan, vervolgens mocht Jeugdprinses Marit er eentje omtrekken. Ze trok nummer 8.
Alphons riep nog ik ben nummer 8, maar er hoorde een envelop bij. Deze werd door Jeugdprinses Marit geopend en voorgelezen, en toen was het hoge woord er eindelijk uit.

IMG_0671

PRINS BART DEN TWIDDE WORDT TOCH HEERSER OVER STRUIVENLAAND

Nadat Prins Bart zijn officiële cape en steek had, kreeg hij eindelijk het woord. Na een korte speech stelde hij zijn hofdames en zijn raad voor.

En natuurlijk maakte hij zijn motto bekend namelijk:

Tis altij mar efkes.

Hierna was het officiële gedeelte voorbij en werd er nog gehost, gezellig gebuurt en wat gedronken.
Tevens werden we nog verrast door een gastoptreden van een nieuwe band met de naam “De Soushiband”
Als afsluiting had de Belhamel nog een lekker prinsenmaal voor ieder die wilde en kwam er zo weer een einde aan de dag, maar een goed begin van de carnaval.

Struivenbakker_kleurAlphen Vooruit

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!