Sleuteloverdracht als opwarmer voor bonte avond

De sleuteloverdracht is het moment waarop de burgemeester zijn positie en macht tijdens de carnavalsdagen overdraagt aan de prins carnaval. Voor Struivelaand, Bonepikkerslaand en Maerkrattenland was dat moment, zoals nu enkele jaren, een gezamenlijke aktiviteit. Dit jaar was op vrijdag 5 februari Cultureel Centrum den Heuvel de plaats van handeling. Het was meteen het startschot van het Struivenconcert, een geslaagde creatieve mix van muziek, zang en dans.

Ludieke sleuteloverdrachtP1050277

Vrijdag avond 5 februari rond de klok van 19.00 uur was CC den Heuvel al druk bevolkt met vertegenwoordigers uit de raden van Elf van de Struivenbakkers uit Alphen en de Bonepikkers uit Chaam. En hoewel Galder en Strijbeek formeel geen gezaghebbende prins aanleverden, waren ze wel met een flinke groep naar Alphen gekomen om de formele machtsoverdracht bij te wonen. Na een mooi Alfs kwartierke werd de avond op gang gezet door de voorzitter van de Struivenbakkers, Arthur Bernaerts. De rol van presentatoren werd daarna overgenomen door Karin Huijben en Stefan van Hal; zij mochten vanuit hun “loge”, als ware het de kritische volgers van de Muppetshow, de hele avond presenteren en van een eigen humoristische noot voorzien. Burgemeester Joerie Minses mocht vanuit de semmelton Prins Bart de Tweede van Struivenlaand en Prins Jeroen de Eerste van Bonepikkerslaand toespreken. De burgemeester scoorde al meteen met zijn opmerking dat de vorige burgemeester er 10 jaar over gedaan had voor dat hij in de ton stond; zelf had Joerie het in 2 jaar gefikst! Verder gaf hij aan dat de prinsen goed voor de 9919 burgers van de gemeente moesten zorgen. “Ik wil ze na carnaval graag allemaal terug!” De stap naar 10.000 inwoners wil de Gemeente Alphen-Chaam AC graag maken. Burgemeester Minses: “ik geef zelf al het goede voorbeeld; we verwachten in mei gezinsuitbreiding. Maar meer kan ik er ook niet aan doen!” Zowel de jeugdprinsessen Marit uit Struivelaand als Marietje uit Bonepikkerslaand (“girlpower”) kregen een attentie; prins Bart en prins Jeroen de sleutels. De beide prinsen hadden nog een gezamenlijke toespraak, die uitmondde in een praktijkopdracht voor de burgemeester. Hij mocht aantonen dat hij klaar was voor het vaderschap, door een pop compleet aan te kleden; Joerie slaagde met glans voor zijn vaderschapstest.

Struivenconcert, bonte verzameling optredens

P1050335

Na de sleuteloverdracht werd het Struivenconcert geopend door Harmonie Vlijt en Volharding. Met lichte, vrolijke stukken vulden ze die avond regelmatig het programma aan. Een aantal nummers werden ook met zang aangevuld. Jos Roovers, Joanie van Spaandonck en Dave Oninck lieten daarbij zien dat ze heel wat in hun muzikale mars hebben. Daarnaast was het podium achter Harmonie Vlijt en Volharding de hele avond bezet met een mix van dans en humoristische sketches, teveel om allemaal op te noemen. Zo was er dans van de majorettengroep te zien en slagwerk te horen van Maikel & de Pindjes (slagwerkgroep Vlijt en Volharding) en Boa Sorte. Juul (Julia Ermens) zong dapper een eigen Struivenversie van Hallelujah (Leonard Cohen); de raad van Elf van de Struivenbakkers had de lachers op hun hand met een heel ludieke synchroonzwemdemonstratie. Jan Oomen had samen met Anja en Inge Oomen veel werk gemaakt op hun playback-act als “The Weather Family”; de aaneenschakeling van “regenliedjes” met bijpassende danspassen moet weken huisvlijt gekost hebben; het resultaat was er dank ook naar. Nadat het podiumprogramma met louter winnaars was afgesloten werd een deel van de grote zaal vrijgemaakt. Johan den Draaier pakte al snel de draad weer op en de eerste polonaises draaiden over de dansvloer. Waarmee de avond het gezellige slot kreeg dat helemaal paste bij dit zeer geslaagde evenement.IMG_3079

(Luc van Hoek)

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!