Ook dit jaar hebben de Struivenbakkers in samenwerking met Alphen Vooruit weer een gezellig 11e van de 11e bal georganiseerd in Struivenlaand. Dit traditionele feestmoment vond plaats op zondag 13 november jongstleden bij de Belhamel in Alphen. Het was weer een gezellig middag waarbij de muzikale invulling in handen lag van de DJ’s van JT Music en Hofkapel de Borrelnoten.

 

De middag ging van start met een bijzonder moment: de overdracht van de bestuurshamer. Voorzitter Arthur Bernaerts heeft na ruim 7 jaar voorzitterschap deze functie overgedragen aan zijn opvolger Mark de Vuijst. De Struivenbakkers hebben Arthur even in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange bijdrage en gaan met veel enthousiasme carnaval 2017 tegemoet onder leiding van Mark.

Daarna was het de beurt aan de ‘Grote’ raad. Adjudant Jan ging van start met de presentatie van de vernieuwde Raad van Elf en de bekendmaking van het motto. Het nieuwe motto luidt: “Mokt `t we ùit?”.

Vervolgens werd de raad ‘gescand’ om te zien of zij geschikt zijn om de nieuw prins van Struivenlaand te worden. Daarnaast werden ook “”oud prins Bart” en enkele anderen gescand. Steeds ging echter de zoemer als teken dat de kandidaat niet geschikt was om de rol van nieuwe prins te vervullens. Sterker nog… de zwaailamp ging helemaal niet aan!

De Struivenbakkers hebben op dit moment dan ook nog geen prins gevonden. Het bestuur van CS de Struivenbakkers heeft de laatste maanden veel tijd en energie gestoken in het zoeken van een nieuwe prins, maar helaas hebben ze deze dag nog geen nieuwe prins kunnen presenteren.

Dit is uiteraard erg jammer, maar..de Struivenbakkers hopen dat deze “onthulling” positieve reacties zal losmaken in Struivenlaand en dat mogelijke kandidaten zichzelf komen melden bij het bestuur. Potentiële kandidaten kunnen zich melden bij secretaris@struivenbakkers.nl.

Wil jij het Alphense carnaval steunen? Kijk dan eens goed om je heen of je een geschikte kandidaat weet om de rol van prins te vervullen. Of..misschien ben jij zelf wel de perfecte kandidaat om als prins over Struivenlaand te regeren…

De Struivenbakkers zijn ook nog op zoek naar versterking van de raad zoals raadsleden of potentiele hofdames. Het kan dus ook een leuk idee zijn om je met een groepje te melden bij de Struivenbakkers! Alle aanmeldingen zijn van harte welkom!

adv-prins

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!