Persbericht

 

Baronnen klaar om Struivenlaand voor te gaan tijdens carnaval 2017!

 baronnen

2017 zal de geschiedenis in gaan als het eerste jaar dat Struivenlaand geen Prins Carnaval zal hebben. De Struivenbakkers hebben hiervoor echter een ludieke oplossing gevonden. Dit jaar dan wel geen Prins der Struiven maar er zijn 3 Baronnen van aai meej spek van Struivenlaand!

 De Baronnen van aai meej spek van Struivenlaand zullen ieder een deel van het carnavalsseizoen de raad van XI voorgaan en op hun eigen manier hier invulling aan geven. We zullen de Baronnen even aan u voorstellen:

Het eerste weekend dat we kennis zullen maken met een Baron is tijdens het Semmelweekend, en wie kan dit weekend beter de raad voorgaan dan Baron Johan den irste van Struivenlaand? Johan Meeuwsen, ook wel bekend als Johan d’n Draaier, zal na 15 jaar in de ton te hebben gestaan, de rol van Baron op zich nemen en de Semmelérs dit jaar naar de ton begeleiden.

Na het semmelweekend zal Johan het stokje overdragen aan Baron Jan den irste van Struivenlaand. Jan Kokx, al vele jaren lid van de optochtcommissie, neemt het weekend van het jaarlijkse Prinsgeburenbal en het panophangen bij Jeugdprinses Britt op zich. Hij ziet het als een eer dat hij de rol van Baron deze carnaval op zich mag nemen en heeft er enorm veel zin in!

Tijdens het carnavalsweekend zien we een oude bekende terug, dit keer in de rol van Baron, namelijk  Baron Stefan den derde van Struivenlaand. Stefan van Hal, beter bekend als Stafke, zal de eerste carnavalsdagen de Struiven en Struivinnen voorgaan in het feestgedruis. Met zijn Prinsen-ervaring kan het niet anders dan dat het een groot feest gaat worden met deze voorganger.

Volgens het huishoudelijk reglement is bij absentie van de Prins de Adjudant woordvoerder van de Struivenbakkers. Daarom zal Adjudant Jan Oomen tijdens de officiële carnavalsdagen (zondag, maandag en dinsdag) de voorganger zijn van de Struivenbakkers.

Het bestuur van C.S. De Struivenbakkers denkt met de Baronnen een creatieve, carnavaleske oplossing te hebben gevonden. Met hun motto ‘Mokt ’t wè ùit?’ hebben De Struivenbakkers er dan ook alle vertrouwen in dat we met z’n allen een fantastisch carnaval tegemoet gaan! Alaaf

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jet bij de Leij, secretaris@struivenbakkers.nl, Tel.Nr. 06 22115720

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!