ALPHEN – De naam was al bekend, maar met veel bombarie opende prins Sooi d’n Irste van Struivenlaand zondag het carnavalsseizoen met veel nieuwe gezichten in de Raad van 11. Komende carnaval zwaait hij de scepter over het dorp onder het motto ‘Tis koek & aaj’. Prinses Anne leidt Jong Struivenlaand onder hetzelfde motto door de carnaval heen.

Bij café Cuba loopt het deze zondag al snel vol. Mega Mindy, Paw Patrol, Batman, ze zijn allemaal aanwezig. Terwijl het café vol loopt, maken de jeugdraad, Raad van 11 en de hofkapel zich op voor het eerste optreden van dit carnavalsseizoen. Na een eerste nummer van de kapel wordt een kliko de zaal in gereden met daarin de nieuwe prins of prinses van Jong Struivenlaand. Na het beantwoorden van enkele vragen, springt prinses Anne eruit. Ze roept snel haar gevolg de zaal in, want de kinderen staan te trappelen van ongeduld.

Niet veel later is het de beurt aan Prins Sooi d’n Irste, oftewel Jos Reijns in het dagelijks leven. Na een korte speech onthult hij het motto voor dit jaar: ‘Tis koek & aaj’. Want, zo zegt de nieuwbakken prins: “we hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, maar hebben het weer voor elkaar gekregen. Het is allemaal koek en aaj.” Een koekoeksklok met daarin een kip, zet het motto kracht bij. De koekoek roept komende carnaval geregeld “koek en aaj”.

Na de onthullingen is het tijd voor muziek en wordt er nog lang gehost in het centrum van Alphen.

(MH)

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!