Op 27 en 28 Januari organiseert C.S. De Struivenbakkers weer het jaarlijkse Semmelen, bij vele mensen beter bekend als tonproaten. Er staan dit jaar 7 semmelèrs, verdeeld over 6 acts, te popelen om de bezoekers weer een gezellige avond of middag te bezorgen. De kaartverkoop zal starten op 13 januari, met een heuse early-bird-verkoop bij Plus van Eekelen in Alphen.
Om een kleine indruk te geven van wat de bezoekers te wachten staat, willen we de semmelèrs alvast even voorstellen…

Julia Ermens
juliaJulia semmelt, naar eigen zeggen, al heel d’r leven maar in de ton wordt dit het vijfde jaar, op de vraag wat dit jaar haar typetje zal worden kregen we het volgende antwoord:
“Ik zou t nie weten. Ge mot t zien als een kok die een soepke mokt. Ik ben nou alle mogelijke ingrediënten vur de soep aan het verzamelen. Welke ingrediënten ik straks allemaal wel en nie ga gebruiken, da weet ik nou nog nie. En of ie smaakt weet ik ok nog nie. Misschien is t een kaai goei soepke, misschien mislukt ie wel….Mar ik doe men best om er zoveel mogelijk lekkere (lachwekkende) en verse (actuele) ingrediënten in te gooien. Misschien goi ik wel as kok in de ton….”
Ten slotte wil ze iedereen aanraden om eens te proberen een semmel te schrijven, de winter is dan gegarandeerd ‘koek en aaj’. “Ge bent gefocust op humor en ziet dan dus ook overal de humor van in, fèène tèèd”, aldus Julia Ermens.

Boukje van Dongen en Maaike Stevens
boukjemaaike
Zij zijn komend jaar de handige harrie’s in de ton, voor al uw klussen en karwijtjes. Dit jaar staan ze voor de tweede keer in de ton. Vorig jaar is het goed bevallen, dus gaon ze d’r wir vur. ze graven niet in de geschiedenis van Alphen, maar kijken wat ze schòònder kunnen maken. Deze echte goeie beunhazen staan voor u klaar; als zij hun oren en ogen goed open houden tijdens ’t klussen, komen ze veel te weten over ’t Alphense volk. Het hele jaar zijn ze al grappen aan t verzinnen om ’t Alphense volk weer te gaan vermaken! Dus bij hen is alles koek en aaj! Ze zijn d’r klaar voor. Ze gaan nog een aantal maanden schaven en de semmel strak stucen voor een mooi verhaal.

Jan Oomen
jan
Deze oud-Prins heeft al vaak naast de ton gestaan om semmelèrs aan te kondigen, hij vond het dit jaar tijd worden om dan ook eens zelf in de ton te gaan staan, en hij heeft hier enorm veel zin in! Zijn naam in de ton word Sjouke, en Sjouke is vrachtwagenchauffeur, mee zo’n beroep zie en hoor je natuurlijk van alles dus dat beloofd wat. We hebben Jan gevraagd of alles koek en aaj is, zijn antwoord: “Nu is alles nog koek en aaj, en ik hoop na mijne semmel dat da ook nog zo is..”. Wij hebben daar alle vertrouwen in!

Bart Wouters
bart
Deze oude bekende keert na een sabbatical van 5 jaar weer terug in de ton! Voor de twaalfde keer, wat overigens een persoonlijk record is, staat hij in de ton. Wat zijn typetje gaat worden weet hij nog niet, dat is dus nog even afwachten. Bij Bart is alles meestal wel koek en aaj, hij heeft sowieso elke dag aaj op zn brood. Op de vraag hoe hij zich nog verder wil ontwikkelen antwoorde hij: “het liefst in een donkere koamer, of is dè ouwverwets?” Wij zijn erg benieuwd naar de semmel van deze ‘oude’ bekende in de ton.

John Monden
john
Dus…….
In het rijtje van semmelèrs kan John natuurlijk niet ontbreken, al jaren gooit hij hoge ogen in de ton en ook dit jaar zal hij zijn best gaan doen om een mooie semmel in elkaar te zetten. Bij John is het altijd koek en aaj maar of dat voor zijn ‘duifje’ ook geld…dat laat hij nog even in het midden, dat gaan we vast horen tijdens het semmelweekend.

 

Peter van Gorp
Last but not least! Peter heeft ook een korte pauze gehad maar staat in 2018 weer op zijn vertrouwde plekje in de ton. Hoe schrijf je een semmel? Zijn geheim wou hij niet vertellen maar hij zou iedereen aanraden om te beginnen met het zoeken naar een pen en een flink pak papier. Wij zijn erg benieuwd naar wat zijn typetje, welke nog geheim is, allemaal heeft mee gemaakt het afgelopen jaar; maar dat zal ongetwijfeld genoeg zijn om een hele mooie semmel mee te schrijven!

Zoals u ziet, er staan dit jaar oude bekenden, herintreders en een debutant in de ton, het beloofd een heel erg mooi semmelweekend te gaan worden waar De Struivenbakkers enorm naar uitkijken. Het semmelen vind dit jaar plaats op 27 en 28 januari plaats, op zaterdagavond en zondagmiddag, bij C.C. Den Heuvel. De kaartverkoop start op 13 januari, bij Plus van Eekelen in Alphen, deze zal van start gaan met een heuse early-bird-verkoop en ook komt er nog een leuke win-actie aan, hou dus onze Facebook-pagina in de gaten, wie weet wordt u dan tijdens het semmelweekend heerlijk in de watten gelegd! We hopen u in ieder geval te zien op 27 of 28 januari tijdens ons semmelweekend, graag tot dan!

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!