Niet alleen met het aantal semmelaars dat er dit jaar was, maar ook den Heuvel was deze keer allebei de dagen uitverkocht.  Helaas konden de debutanten van vorig jaar Boukje van  Dongen en Maaike Stevens dit jaar wegens familieomstandigheden bij Boukjes schoonfamilie niet optreden. Sneu voor hun, zeker veel begrip voor hun besluit en uiteraard veel sterkte de komende tijd gewenst.
Maar zoals het leven doorgaat zo gaat dat ook met semmelen. Met een proater uit Kruikenstad als opwarmer en debutanten en herintreders een programma om van tevoren al van te smullen.  En de uitvoering was er ook naar. Volle zaal en laaiend enthousiast publiek. Wat kun je je nog meer wensen als nieuwbakken prins.

Prins Sooj d’n irste, ook debutant, vervulde zijn taak ook deze middag met verve en praatte ondanks enige schorheid de semmelmiddag vlotjes aan elkaar. Een volle zaal net als de avond tevoren, met John Monden als publiekswinnaar , Bart Wouters en Peter van Gorp als herintreders, “oudgediende” Julia Ermens en natuurlijk dé debutant Jan Oomen. Het beloofde heel wat en dat werd bewaarheid. Lion Spijkers als Pirke Patat uit Kruikenstad mocht de zaal op stoom brengen. En dat deed hij geweldig.

Sjouke Feur (Jan Oomen) de debutant van deze semmeleditie.
Als vrachtwagenchauffeur had Sjouke natuurlijk de meest spectaculaire verhalen te vertellen. Hij was als debutant zeker niet de mindere van de andere semmelaars. Zijn ultieme wens was een eigen vrachtwagen en dus bedrijf te hebben. Na de tweedehands miskoop, de knalrode wagen van de postcodeloterij ging hij met een minder risicovolle wagen aan de slag. Met een vracht honden en kattenvoer naar Howco, wat hem vanwege het ontbreken van een radio aan boord een papagaai met schunnig taalgebruik opleverde. Nieuwe klus van Walter van Ekelen verliep vanwege de grote spoed die er achter zat ook niet zoals het hoort. Als je scheurend over de wegen en door de bochten probeert de vla op tijd in de winkel af te leveren dan is bij aankomst de tekst “dubbelval niet schudden voor gebruik”natuurlijk dodelijk. Tja en zo ging het van kwaad tot erger, van tegen het mooi autooke van Marian Peters aan plassen tot onder de vrachtwagen liggen rollebollen met een liftster. Ja Sjouke had diverse mensen in zijn semmel op de hak genomen prins Sooj den Irste niet in de laatste plaats. Kortom een leuke en soms verrassende semmel met veel mimiek en niet te vergeten de lichtsignalen. Volgend jaar zeker weer van de partij Sjouke?

Bartje van de Keutelberg (Bart Wouters in hoogsteigen persoon.)
Tja ga daar maar weer eens voor zitten. Tjonge alles uit het hoofd geleerd en zonder papierke op de ton het heel verhaal gedaan. Klasse Bartje, want dat mag wel gezegd worden nadat je vijf jaar geleden voor de laatste keer in de ton stond. En ja hoe maak je daar een verslag van ? Dat is geen doen, de ene woordspeling na de andere, dat de boer een bult maakt en dat ze dat een kuil noemen, dat sooi Bels was voor Fraans en dat het nu blijkt dat het Alfes is voor Jos, dat als Joerie Minses zegt “een goed gebed is heel belangrijk,”hij niet doelt op de kerkgang maar op gaatjes in je gebit. Overigens Bartje mag nog steeds Joerie zeggen en Joerie mag hem als hoogheid aanspreken.’t Is maar dat u het weet. Ook de relatie Alphen-Chaam kwam bijna natuurlijk zou ik zeggen aan de orde. Wat denk je van “ … excuses oanbieden oan ’t publiek veur alle grappen die wij de afgeloope joare over choam hebben gemokt, de zen dus echt gin grappen.” Of over de optocht alcoholvrij, net als een bh aan de waslijn het beste is er uit. Natuurlijk kreeg het huwelijk, zijn vrouw en de schoonmoeder ook een en ander voor de voeten geworpen al of niet overgoten met de nodige informatie over drank en sex. Bart als vanouds goed op stoom en vol maan de bak.

Peerke Buts Sittaslowhooligan (Peter van Gorp ook weer terug in de ton)
Gewapend met een honkbalknuppel en passende outfit bracht hij een bijpassende semmel. Met natuurlijk grappen over de prins zijn naam en dat Joris vertelde dat zijn pa stripper was. Niet echt natuurlijk,maar Joris vond dat hij niet kon zeggen dat zijn pa prins carnaval was.  Geweld kwam er in zijn semmel wel voor, maar ach allemaal met een glimlach toch. Blauw oog door de taxichauffeur geslagen. Was eigen schuld had gevraagd hem af te zetten bij den Heuvel. Of in zijn jeugd slakken kapot trappen. Volgens Nuijten was voor een slak in citaslow gekozen omdat die slijm gebruiken om vooruit te komen. Net mensen. Of beschoten worden tijdens het hardlopen omdat hij ReeBok op zijn shirt had staan. En ga zo maar door van politieingrijpen, rechtbank, de harmonie, Viola, Willem II en een bustocht met Nuijten als chauffeur, het kon niet op. En het eindigde nog met een belofte dat hij volgend jaar terugkomt met meer verhalen over de Efteling. Zal geen sprookje zijn mogen we hopen.

Juul Bak, vuilnismanwijf (Julia Ermens voor de vijfde keer in de ton)
Een vuilnisbak met allerlei troep en zooi ondersteunde haar semmel toen hij geleegd werd als bewijs  voor het gescheiden afvalprobleem. Overal hedde een bakske voor nodig, bijna een hele kamer inrichten of zoals ze zei bij het fittnessapparaat  in de afvalkamer. Bakskes en bakken kwamen geregeld terug in de semmel. Wat denk je van de man die ging scheiden. Vrouw had briefje gevonden met de naam Anabel. Was van een paard bij het wedden op de racebaan. Maar helaas voor Sjaak het “paard” belde op en zijn vrouw nam de telefoon op. Ook Marian Peters ging trouwens scheiden. Dre en heel de Alphense gemeenschap was het er mee eens. Afval scheiden dat is wat zij gaat doen. Plastic bij plastic en kleur bij kleur en soort bij soort.  Dit laatste ontlokte Juul een vergelijking met Geert Wilders een gewaagde grap zo vanuit ons kleine Struivenlaand. Julia had het weer goed voor elkaar en bakte er heel wat van. Tot slot een waarschuwing aan de gemeente Alphen-Chaam. Ondergrondse bakken kosten bakken, bakken, bakken met geld.

Gerrie Golf (John Monden titelverdediger)
Met golfcar, clubs en bijpassend groen jasje en platte pet was Gerrie een heel andere verschijning dan voorgaande jaren. Meer geciviliseerd zou je zeggen. Klopt ook wel wat dees keer dronk hij bubbels vers uit de fles. Gewonnen met een weddenschap op de golfbaan. Natuurlijk was zijn duifje – schatje dus ook veel in beeld tijdens deze semmel. Door haar was zijn hobby fotografie gestopt en veranderd in golf. Ze is zo lelijk dat ze zelfs gevraagd was om haar foto op een pakje Marlboro te laten zetten. Maar voor de gek houden kon hij haar niet. Om drie uur s’nachts  thuiskomen in plaats van 1200 uur. Koekoeksklok na doen, maar de andere ochtend zei ze denk dat we een nieuwe klok moeten hebben. Vannacht koekoekt ie drie keer, zegt godverdomme, koekoekt vier keer,begint te hoesten, koekoekt weer drie keer schiet in de lach, koekoekt nog twee keer struikelt over de hond… Ja Gerrie wist wel hoe laat het was en schoot bij deze passage bijna zelf in de lach. Een semmel Monden waardig . Dit jaar echt voor het laatst ?

Een klasse avond en een geweldige middag met goede en leuke semmels. Wat is Alphen toch weer rijk met zoveel talent en dus KOEK en AAJ.

Gelegenheidsschrijver
Wim Pijnacker

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!