Weer schitterende creaties te bewonderen!

Wederom meer deelnemers dan voorgaande jaren
Wij zijn ontzettend trots dat er weer meer deelnemers zich hebben aangemeld voor de 59 ste optocht in Struivenlaand. Het totaal aan deelnemers is 39! En dat is dan nog zonder de jeugdoptocht! Reden te meer om de optocht te komen aanschouwen!

Strijd onder buurtschappen gaat nieuwe fase in
Door de deelname van twee buurtschapen zal de strijd onder de buurtschappen een nieuwe fase ingaan. Dit uit zich in de manier zoals dit uitgebeeld wordt op de wagens. Deze ontwikkeling gaat er hopelijk voor zorgen dat er in de toekomst meerdere buurtschappen zich gaan mengen in deze strijd.

Opstellen als vorig jaar
Zoals vorige jaren stelt de jeugdoptocht op in de Beukenlaan. Ook de individuelen, duo’s en loopgroepen stellen op in de Beukenlaan. De Praalwagens en Jong Talent stellen op in de Schellestraat. Om 13:00 uur rijdt het eerste deel van de optocht op vanuit de Schellestraat naar het gedeelte van de Goedentijd tussen Beukenlaan en rotonde. Van hier vertrekken we om 13.30 uur het dorp in over de Goedentijd, Raadhuisstraat, Baarleseweg, Engelbertstraat en Stationstraat, om bij Café Zaal Welkom de optocht te ontbinden.

Gehele optochtroute voorzien van buurtschapschildjes
De gehele optochtroute is voorzien van schildjes. Na het initiatief van Rabasta is de gehele optochtroute nu voorzien van schildjes. Dus achtervolgens GOS, Den Goeie Heuvel, Rabasta, Reness en de Bosjannen. Dit is weer een sfeerverhogend element van de optocht. Tevens zijn er buiten de optochtroute weer enkele buurtschappen die voor het eerste jaar versierd zijn met schildjes

Alcoholvrij
Zoals gebruikelijk, de laatste jaren, is de optocht weer alcoholvrij. Het is de deelnemers niet toegestaan alcoholische dranken bij zich te hebben en te gebruiken. Bij overtreding wordt deelname ontzegd en wordt de gehele groep uit de optocht verwijderd. Dit vloeit voort aan de voorwaarde die verstrekt is door de vergunningverlener aan de optocht; De gemeente Alphen en Chaam. Tevens zal de politie bij alle bestuurders een blaastest afnemen.

Optochtvolgorde is bepaald in de openbare loting
Deze heeft plaats gevonden op woensdag 31 januari. Deze goedbezochte avond heeft er toe geleid dat een aantal deelnemers van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om van positie te ruilen. Zie hieronder de definitieve optochtvolgorde. Deze wijze van loting zal in de toekomst gehandhaafd worden.

Deelnemers optocht Struivenlaand 2018
Muziekgezelschap “De Soms Band” en tambours met majorettes.
“Vlijt en Volharding” uit Alphen
1. Hullie Saome
2. CV Schupt’um
3. CV Gilse Bende
4. Klonen
5. Duo met vrienden
6. CV Mc Cookie ‘n egg
7. CV De Duvels (Ulvenhout)
8. CV De Duvels
9. Rie en Marie
10. CV De Koekwouzen
11. Alfse Vrouwen
12. RaBaSta
13. Muziekgezelschap Samba Bando
14. De Haai-tea Party
15. MAX
16. CV De Stunters
17. CV Altijd Dorst
18. De Schôôn Zusters
19. CV De Begaaiers
20. CV De Flitsers
21. Priscil en Samant
22. CV De Deurdouwers
23. CV De weg kwijt
24. Un Alfse Mees
25. De Bikkels 2.0
26. First EET
27. De Bosjannen
28. CV de Bussertjes
29. Boa Sorte
30. CV De Kreugels
31. D’n Broer van de Hippie
32. De Riels Angels
33. CV Steekvlam
34. Duo Onbegrepen
35. CV H6
36. Oenemadiematztirol
37. CV Gin Ideej
38. Rolmodel
39. De Dubbeldooiers
De Prinsenwagen van C.S. De Struivenbakkers met “Prins Sooj D’n Irste”.

Alaaf!!!

De optochtcommissie van CS “De Struivenbakkers”.

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!