De tweede termijn van prins Sooike d’n irste en zijn uitgebreid gevolg heeft kennelijk ook goed werk verricht voor het bekende semmelen. Liefst zeven semmels door 8 personen werden genoteerd. Zaterdagavond en voor zondagmiddag 17 februari dus met 6  solosemmelaars en een duosemmel succes verzekerd zou je zeggen. En gelukkig dat was het ook. Vol uitverkocht en genieten al was het wel een lange zit en zeven keer een nieuw pak tissues pakken.

Zaterdag 16 en zondag 17 februari was den Heuvel uitverkocht en zeker niet voor niks. De scala aan semmelaars was van dien aard dat iedereen aan zijn of haar trekken kon komen. Naast de overbekende John DUS Monden en Bart van de Keutelberg waren ook Jan Oomen, Harrie Nuijten, Julia Ermens, Boukje van Dongen met Maaike Beurskens weer van de partij. Hagelnieuw en de jongste van het stel was Noortje de Bruijn als “ Dingske van d’n tap “. Voor iedereen geldt dat het bijzonder knap is om voor zo’n volle bak met mensen te gaan staan en ze aan het lachen te krijgen. Het publiek waardeerde dat ook met staande ovatie an het slot van de semmelmiddag. Geweldig wat een sfeer en wat een leuke en soms ook ondeugende semmels. Natuurlijk was er een publieksprijs die dit jaar zowel op zaterdag  als zondag gewonnen werd door Bart van de Keutelberg, waarmee hij ook de oppersemmelaar van 2019 werd. Terechte winnaar gezien de uitslagen maar om de inzet van Noortje nog eens te benadrukken en te bedanken werd haar een bloemetje aangereikt als bemoediging om zeker door te gaan met semmelen.

Naast deze huldigingen was er ook een bijzonder tintje aan deze dagen. Nee , niet dat de prins zijn stem moest sparen voor later en dus zijn adjudant keurig de semmelaars aankondigde en verwelkomde bij de ton. Nee Wilma Severeijns werd gehuldigd voor haar inzet voor de semmelcommissie al 22 jaar lang. Kortom haar werd de stenen pan – een hoge en uitzonderlijke onderscheiding – uitgereikt. Beduusd en onder de indruk en niet graag zo in de spotlights mocht ze het podium met de mooie onderscheiding op haar verzoek “mag ik nou weg ? “ verlaten. Bescheidenheid alom en dus zeker deze waardering van harte waard.

Met zoveel semmelaars en evenzo veel teksten is het uitermate lastig om een volledige weergave te maken, ondanks de tijdige informatie die uw verslaggever ad hoc mocht ontvangen. Grote dank daarvoor. Een samenvatting van de zondagmiddagsemmels treft u  met foto’s elders in deze editie aan. Wilt u volgende jaar alles horen en alles meemaken tja dan rest er niets anders om volgend jaar bijtijds in de rij te gaan staan voor kaartjes. Een hele belevenis valt u dan ten deel.

Semmelcommissie, Prins en Adjudant, bestuur Struivenbakkers allen bedankt voor de goede ontvangst en de prettige samenwerking, maar nog meer voor een uitermate geslaagd eigen Alfus Struivenlaands Semmelen 2019 .

Uw verslaggever ad hoc. Wim Pijnacker

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!