Een jaar stelt niks voor. Dus was het afgelopen zaterdag 9 november al weer zo ver. Bij Café Cuba werd de officiële opening van het carnavalsseizoen 2019/2020 gevierd. Gelukkig dit jaar wederom geen problemen rondom de hofhouding dus eigenlijk was al wel bekend wie in 2020 de Prins van Struivenlaand zou worden. Prins Sooj d’n Irste had afgelopen carnaval namelijk al aangegeven ook dit jaar graag de scepter over Struivenlaand te willen zwaaien. Dit jaar doet hij dit, bijgestaan door een meer dan complete raad, 2 adjudanten en maar liefst 4 hofdames. Waar in omliggende dorpen carnaval behoorlijk in de knel zit, zijn we in Struivenlaand gezegend met een nog steeds toenemend aantal vrijwilligers. Daar mag elke Alphenaar trots op zijn!

Prins Sooj en zijn gevolg worden ook dit jaar natuurlijk weer bijgestaan door een enthousiaste Jeugdraad. Zij zullen de komende carnaval onder leiding van Prins Quint het jeugdcarnaval onder hun hoede nemen.
Prins Quint wordt dit jaar bijgestaan door zijn hofdames Femke en Natalya, zijn twee narren Milo en Thierry, en natuurlijk al zijn raadsleden.
Bij Café Cuba liep het zaterdag de 9 november al snel vol. Erg vol zelfs, want in navolging van de grote raad heeft ook de jeugdraad dit jaar weer een enorme opkomst.

Terwijl de bezoekers binnen kwamen, maakten de jeugdraad, Raad van 11 en de hofkapel zich op voor het eerste optreden van dit carnavalsseizoen.
Met een muzikale omlijsting van “de Borrelnoten” werden de bezoekers alvast wat warm gedraaid.

Daarna was het tijd voor de jeugd. De voorzitter van Alphen Vooruit hield een woordje en maakte hun jeugdprins bekend. Vol enthousiasme kwam Prins Quint de zaal binnen.
Hij stelde zichzelf en zijn voltallige raad netjes voor.

Niet veel later was het voor de 3e keer de beurt aan Prins Sooj d’n Irste, Jos Reijns in het dagelijks leven. Na een korte speech onthulde hij het motto voor dit jaar: “Vrij as n’n vogel”.
Want, zo zegt de geprolongeerde prins: “We staan er misschien niet elke dag bij stil, maar we hebben ‘t eigenlijk erg goed. Als ik uit moet leggen hoe dat komt, denk ik aan één woord; Vrijheid. Iets waar een paar generaties terug hard voor gestreden is. Ook hier, dus ook door onze (over)grootouders. Exact 75 jaar gelden zorgden zij ervoor, dat wij ons vandaag de dag eigenlijk nergens echt zorgen over hoeven te maken. We zijn vrij, we kunnen gaan en staan waar we willen. We zijn vogelvrij, in de meest positieve zin van het woord. Daarom was ik dit jaar snel klaar met het bedenken van een motto; “Vrij as n’n vogel”.

Ook deelde Prins Sooj mede, dat ook dit jaar weer Soojkes gekocht kunnen worden. U weet wel, dat mierzoete shotje waarmee u de prijzenpot van de optocht aan kunt vullen. Want net als voorgaande jaren gaat de volledige opbrengst van de Soojkes naar die prijzenpot. Dus heeft u interesse in dit drankje, klamp gerust iemand van de raad van elf of het bestuur aan. Wij helpen u graag.

Tot slot nam onze voorzitter het laatste woord. Door hem werd namelijk Arthur Bernaerts in het zonnetje gezet. Arthur zet na 13 jaar helaas een punt achter zijn activiteiten binnen de Struivenbakkers.
Arthur heeft binnen de club meerdere functies bekleed. Hij is onder andere van 2009 tot en met 2016 voorzitter geweest. De laatste jaren hield hij zich meer op de achtergrond en was hij vooral bezig met het programmablad. Arthur was zichtbaar verrast en blij dat zijn inzet niet onopgemerkt is gebleven. Arthur, nogmaals bedankt voor alles. Alaaf en tot ziens.
Nu ook het allerlaatste officiële puntje behandeld was, kon DJ Jens er wat volume bijdraaien. En zoals het echte struiven betaamt, bleef het nog lang gezellig bij Café Cuba.
Namens het bestuur wensen wij u alvast een fijne carnaval en we hopen u regelmatig te ontmoeten op één van onze activiteiten.

C.S. de Struivenbakkers

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!