Afgelopen zondag 6 november was het eindelijk zo ver! Bij Café-zaal Welkom werd Prins Stubbe den Irste gepresenteerd als heerser over Struivenlaand tijdens carnaval 2023. Prins Stubbe d’n Irste wordt bijgestaan door een meer dan complete raad, zijn adjudant en 4 hofdames.

Prins Stubbe en zijn gevolg worden ook dit jaar natuurlijk weer bijgestaan door een enthousiaste Jeugdraad. Zij zullen de komende carnaval onder leiding van Prins Thijme het jeugdcarnaval onder hun hoede nemen.

Jeugdprins 2023
In de tent op de parkeerplaats bij Cafe-zaal Welkom liep het zondag 6 november al snel vol. In navolging van de grote raad heeft ook de jeugdraad dit jaar weer een enorme opkomst. Terwijl de bezoekers binnen kwamen, maakten de jeugdraad, Raad van 11 en de hofkapel zich op voor het eerste optreden van dit carnavalsseizoen.
Met een muzikale omlijsting van DJ Kiske werden de bezoekers alvast wat warm gedraaid.

Daarna was het tijd voor de jeugd. De voorzitter van Alphen Vooruit hield een woordje en maakte hun jeugdprins bekend. Vol enthousiasme kwamen Prins Thijme en zijn hele gevolg de zaal binnen. Prins Thijme stelde zichzelf en zijn voltallige raad netjes voor, waarna zij allemaal voorzien werden van een (jeugd)prinselijk onderscheiding.

Bekendmaking Motto 2023

Niet veel later was het voor de 2e keer de beurt aan Prins Stubbe den Irste, Hein Oomen in het dagelijks leven:

“Het blijven roerige tijden, zo ook in Struivenlaand. Na een wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne staat nu een energiecrisis en de inflatie voor de deur. Nog vaak is het glas halfleeg en zijn we snel op onze teentjes getrapt. Maar is het niet goed om het eens anders te zien? Met een andere bril, dat het glas weer halfvol is, dat je probeert het vanuit het oogpunt van een ander te zien.

Ik dacht; Een goed voorbeeld doet volgen en daarom zullen wij als raad van 11 veel positieve energie komen brengen. Als prins van Struivenlaand zal ik dit keer voor het tweede jaar de scepter in handen nemen. Ik vertrouw erop dat dit jaar een volledige carnaval zal zijn, met alle vertrouwde activiteiten. Semmelen, samen hossen, het dweilorkest, de optocht en Alaaf! Daarom is het motto van dit jaar: Draai ’t is om!”

Golden ticket

Na een muzikaal intermezzo van Hofkapel De Borrelnoten, volgde het volgende officiële moment. Deze middag vierden natuurlijk niet voor niks feest onder de naam ‘Kick optocht-party’. De Struivenoptocht staat centraal deze middag.

Alle optochtdeelnemers van 2020 maakte kans op een golden ticket voor de optocht in 2023. Hiermee loten zij niet mee tijdens de optochtloting, zij mogen immers zelf hun startplek kiezen voor de optocht van 2023.
Door middel van een loting kwamen de volgende winnaars uit de bus: Rie en Marie, Rabasta, Blije, vrije vogel, De Bikkels 2.0 en C.V. de Stunters. Felicitaties voor deze optochtdeelnemers.

Optochtroute

Wat volgde was het moment waar al een behoorlijke tijd naartoe is gewerkt door C.S. De Struivenbakkers. Er werd een filmpje ingestart waarmee bekend werd gemaakt dat de optochtroute voor 2023 wordt aangepast. De komende tijd zal hier meer duidelijk over worden, houd dus onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven.
Na alle officiële gedeelten was het de beurt aan DJ Kiske, en zoals we dat doen als Struiven en Struivinnen bleef het nog lang gezellig in de tent.

Namens het bestuur wensen wij u alvast een fijne carnaval en we hopen u regelmatig te ontmoeten op één van onze activiteiten.

C.S. de Struivenbakkers

 

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!