Optocht in Struivenland wordt weer als vanouds

Strijd tussen de buurtschappen
Voor de strijd om de wisselbeker voor de buurtschappen is een nieuw tijdperk aangebroken.
Na een periode waarin Rabasta de hegemonie had, heeft Den Goeien Heuvel de handschoen opgepakt. Zij zullen tijdens de optocht Rabasta uitdagen om de eer en de wisselbeker.

Vernieuwde optochtroute
Dinsdag zal de optocht beginnen om 13:30 uur. Vanaf de kruising met de Beukenlaan zal de optocht op de Goedentijd starten. Zoals gebruikelijk zal de optocht hierna door de Raadhuisstraat gaan tot aan het gemeentekantoor. Hier gaan we langs het Willibrordplein door de Willibrordusstraat en daarna door de Molenstraat. De ontbinding van de optocht zal plaats vinden bij het Binckplein.

Tentjes voor gemeentekantoor
De gemeente heeft toestemming gegeven aan de buurten om een tentje te plaatsen voor het gemeentekantoor, om zo gezamenlijk de optocht te aanschouwen. Dit mag dinsdag tijdens de optocht tussen 12:00 en 17:00 uur. De meegebrachte drank en spijzen mogen niet verkocht worden. Om dit geheel sfeer verhogend te maken, worden de buurten verzocht een schildje mee te brengen en dit te plaatsen bij of aan hun tent. Reeds enkele buurten hebben al aangegeven hiernaar toe te komen. Maar hier geldt ook, hoe meer zielen hoe meer leut. Hierop heeft CS De Struivenbakkers besloten een toiletblok te plaatsen voor het gemeentekantoor.

Optochtvolgordeloting
De loting van de woensdag 8 februari heeft tot onderstaande volgorde geresulteerd. De winnaars van een Golden Ticket hebben als eerste hun positie in de optocht kunnen verwerven. Na de loting was er voor de aanwezige deelnemers gelegenheid om te ruilen. Hiervan is dankbaar gebruik gemaakt.
Deelnemers optocht Struivenlaand 2023:
Muziekgezelschap “De Soms Band” en tambours met majorettes van “Vlijt en Volharding” uit Alphen
1. Stelletje Dozen
2. CV De Tanja’s
3. Un Alfse Mees
4. RaBaSta
5. Van de pot gerukt!
6. CV Alphen Achteruit
7. Crash 2.0
8. CV De Begaaiers
9. De Dubbeldooiers
10. Rie en Marie
11. Boa Sorta.
12. CV De Malloten
13. Hullie Saome
14. Sweet Sixties
15. CV Altijd Dorst
16. CV Schupt’um
17. Fikkie
18. De Bikkels 2.0
19. Eeneneenisokelluf
20. Samba Bando
21. Den Goeien Heuvel
22. Samantha en Priscilla
23. Alfse vrouwen
24. Van Rijbroek BV
25. CV Gin Ideej
26. CV De Duvels
27. De Schoonzusters
28. Riels Angels
29. CV De Stunters
30. Duo Onbegrepen
De Prinsenwagen van C.S. De Struivenbakkers met Prins Stubbe den Irste van Struivenlaand met zijn gevolg.

Nummers afhalen en jurybijeenkomst
Op zondag 19 februari worden nummers afgehaald door individuelen, duo’s en loopgroepen bij Café-Zaal Welkom. Dit is tussen 11 en 12 uur. Tegelijkertijd vindt daar ook de jurybijeenkomst plaats.

Alaaf!!!

DE STRUIVENBAKKERS INTRODUCEREN

Het Pannement

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!