Beste Struivenbakker,

Heb je ook wel eens van die dagen dat alles meezit? Dat je vol energie wakker wordt, het zonnetje lekker naar binnen schijnt bij het openen van de gordijnen, geen kater hebt na een avondje flink doorzakken er nog genoeg WC-papier op de rol zit en alles lijkt te gaan lukken die dag.

Vandaag is ook zo’n geluksdag! Je bent namelijk uitgenodigd om lid te worden van het Pannement der Struiven! Hoe mooi is dat! Blijkbaar heb je jezelf in het verleden verdienstelijk gemaakt bij C.S. de Struivenbakkers en dat wordt gewaardeerd. Deze brief ontvang je van oud clubgenoten die het fijn zouden vinden om weer eens gezellig bij elkaar te komen als oudgediende, maar zonder dat je voorop hoeft te lopen in de polonaise of emblemen gaat slijten langs de deuren. Nee, die tijd heb je gehad, maar gezellig samenkomen met mensen die de Struivenbakkers een warm hart toedragen, dat zien ze wel zitten.

Ooit heb je de keuze gemaakt om bij C.S. de Struivenbakkers te bedanken en plaats te maken voor anderen. Dit kan verschillende redenen hebben, maar waarschijnlijk mis je het ook wel ergens. De gezelligheid, het delen van sterke verhalen of samen een biertje drinken. Daarom is het Pannement der Struiven opgericht!

Wat gaan we dan doen als lid van het Pannement?? Goeie vraag! Voor leden van het Pannement worden speciale (vrijblijvende) activiteiten georganiseerd. (Ook weer niet te veel, het moet wel voor iedereen leuk blijven.) Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Een jaarlijkse BBQ,
 • Avondje oude verhalen ophalen,
 • Als Pannement aanwezig zijn bij het bekend maken van de nieuwe prins (11 v/d 11 bal),

Even voor de duidelijkheid, bij het Pannement zitten dus geen leden die nog actief zijn bij de Struivenbakkers. (Bestuur, Raad van 11 of in één of andere commisie zitten).

Om lid te mogen worden van zo’n verdienstelijke club zijn wel een paar kleine voorwaarden. Het is immers niet voor iedereen weggelegd om aan te mogen haken bij het Pannement der Struiven.

 • Je hebt in het verleden een echte Struivenpan verdiend
 • Je bent niet meer actief binnen C.S. de Struivenbakkers

Als lid van het Pannement der Struiven draag je het Alphense carnaval een warm hart toe en vragen we je, op vrijwillige basis, per jaar een bedrag van € 50,= te doneren. De vrijwillige bijdrage wordt op voorstel van het Pannement der Struiven besteed aan doelen die te maken hebben met carnaval, die niet op de reguliere begroting staan.

Wat mag je nog meer verwachten als lid van het Pannement:

 • Een jaarlijks aandenken die mooi bij je Struivenpan past
 • Er is een wimpel, speciaal ontworpen voor leden van het Pannement der Struiven, die je tijdens carnaval in de top van je vlaggenmast mag laten wapperen. Deze wimpel krijg je gratis kado als je lid wordt van het Pannement der Struiven! (ontwerp, zie briefhoofd)

.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je je op de volgende manieren aanmelden als lid van het Pannement der Struiven:

Leuk dat je al zover gekomen bent met lezen! Maar hoe nu verder? Onderstaand hebben we een stappenplan voor je gemaakt hoe jij er mede voor kunt zorgen dat het Pannement der Struiven een gezellige club wordt!

 • Stap 1: Meldt je direct aan! (mits je aan bovengenoemde voorwaarden voldoet en jezelf al niet opgegeven hebt)
 • Stap 2: Print deze brief 3x, je kunt hier een exemplaar downloaden. Uitnodiging van het Pannement der Struiven
 • Stap 3: Zet bij iedere kopie op de achterkant je naam (leuk voor degene die de brief ontvangt om te weten wie de brief verstuurd heeft).
 • Stap 4: Doe iedere kopie bij iemand in de brievenbus, waarvan jij het leuk zou vinden als hij/zij ook lid zou worden.
 • Stap 5: Ga alvast genieten van je lidmaatschap bij het Pannement der Struiven en wacht rustig af op wie er nog meer volgen.

Door op deze manier leden te zoeken, hopen we dat we iedereen kunnen bereiken die in aanmerking komt om lid te mogen worden.

Hieronder een aantal linkjes waar oude tijden te herleven: