’t moes gewòòn mooge!

Beste Struivenbakkers,

Voor het derde jaar mag ik jullie voor gaan tijdens carnaval. Het is een hele eer om dit te doen, maar ook een verantwoordelijkheid. Afgelopen jaren is gebleken dat regeren moeilijker is dan het lijkt. En Nederland is een democratie waar momenteel een andere wind waait. Carnaval is gelukkig van alle tijden en voor iedereen, ondanks de veranderende wereld om ons heen. Verandering zorgt vaak voor vooruitgang.

‘t Moes gewòòn mooge
Het motto weerspiegelt de geest van carnaval op de meest prachtige manier. Het herinnert ons eraan dat het soms goed is om de remmen los te laten, om onszelf te laten meeslepen door de muziek, de dans en de dolle pret. ’t Moes gewòòn mooge moedigt ons aan om alle dagelijkse zorgen en stress even te vergeten en ons over te geven aan het feest.

Carnaval is de tijd waarin we onszelf mogen uiten op de meest kleurrijke en extravagante manier, zonder oordeel. ‘t Moes gewòòn mooge betekent dat we onszelf mogen zijn, dat we ons creatieve zelf mogen laten zien, en dat we vrij zijn om te dansen alsof niemand kijkt.

Maar laten we niet vergeten dat carnaval ook een tijd is van saamhorigheid. Het is een moment waarop we samen lachen, dansen en genieten van het gezelschap van vrienden en mede-feestvierders. ’t Moes gewòòn mooge herinnert ons eraan dat we deze vreugde delen en dat we samen één gemeenschap vormen.

Dus, beste Struivenbakkers, laten we dit carnaval de meest fantastische, kleurrijke en onvergetelijke viering maken die we ooit hebben meegemaakt. Laten we samen dansen, lachen en vieren, want vandaag en altijd geldt:
’t Moes gewòòn mooge!

Prins Stubbe den Irste